Volg Sabores op Facebook!

Rosado Joven 2014

Vrij vertaald ‘jonge rosé’ die is gemaakt van de Garnacha druif. Afhankelijk van de natuur, begint de oogst meestal rond 25 september. Na binnenkomst wordt het fruit nogmaals strikt gecontroleerd en dan gaan de druiven met schil het proces van de pre-fermentatie in. Vervolgens worden de schillen verwijderd en de druiven geperst en vind de fermentatie plaats bij een temperatuur tussen de 14 en 16 ° en wordt de wijn opgeslagen in roestvrijstalen opslagtanks. Maar niet voor lang want deze wijn drink je het best zoals de naam al zegt.

Aroma: fris en jong, zoete geuren van rood fruit: aardbeien, frambozen, kersen en de Garnacha druif.
Smaak: de aroma’s van rood fruit die waarneembaar zijn met de neus, worden teruggevonden in de smaak maar zijn nu veel lichter.

Drinkadvies: goed gekoeld op ongeveer 6 °C

Combineert goed bij: pasta’s, pizza’s, wit vlees, vis, rijstgerechten, etc.

Terug naar wijn overzicht

Importeur van olijfolie & wijn