Volg Sabores op Facebook!

Blanco Joven 2014

Vrij vertaald ‘jonge witte’. Dat geeft al aan dat de wijn het beste jong gedronken kan worden. Ze is gemaakt van de Macabeo druif en de Garnacha Blanca druif. Afhankelijk van de natuur, begint de oogst meestal rond 25 september. Na binnenkomst wordt het fruit nogmaals strikt gecontroleerd en gaat dan het proces van de pre-fermentatie in. Vervolgens worden de druiven geperst en vind de fermentatie plaats bij een temperatuur tussen de 14 en 16 °C en wordt de wijn opgeslagen in roestvrijstalen opslagtanks. Maar niet voor lang want deze wijn is jong het lekkerst!

Aroma: zeer fris en jong met noten van tropische vruchten (ananas en kokos) en doet herinneren aan het aroma van perzik, mispel en abrikoos.

Smaak: schoon, fris, de fruitige aroma’s die waarneembaar zijn met de neus, zijn terug te vinden in de smaak.
Drinkadvies: goed gekoeld op ongeveer 6 °C
Combineert goed bij: schaal – en schelpdieren, vis, rijsgerechten, lichte salades, pasta’s, lichte kazen, tapas, etc.

Terug naar wijn overzicht

Importeur van olijfolie & wijn