Volg Sabores op Facebook!

Producenten

Mas de Catxol

Boerderij Mas de Catxol is gelegen aan de oevers van de rivier Tastavins in de regio Matarraña. Hier worden door Javier en zijn vrouw Ana met veel liefde en respect voor de natuur naast het olijvenras Empeltre ook amandelen gecultiveerd. Deze amandelbomen staan op veel plaatsen gewoon tussen de olijfbomen. Het grootste voordeel hiervan is dat dit een natuurlijke bestrijdingswijze is tegen vliegjes en andere insecten voor beide bomen. Aan de rand van de finca staan hazelnoten aangeplant. Daarnaast heeft Javier zijn eigen kudde geiten die netjes alles schoonhouden onder de bomen en bovendien binnenkort gaan zorgen voor heerlijke ecologische geitenkaas!

De ecologische amandelen en hazelnoten worden door Javier en Ana verwerkt in bijvoorbeeld tapenades, of in het geval van de amandel, tot almendra garrapiñada (gesuikerde amandel) Daarnaast zijn de amandelen en hazelnoten via Sabores op aanvraag in diverse maatverpakkingen verkrijgbaar, zowel gebrand als ongebrand, met of zonder vlies. En in verpakkingen van 125gram t/m emmers van 10kg.

Van de met de hand geoogst olijven worden door Javier en Ana ook diverse tapenades gemaakt. Zo is er via Sabores de pure Empeltre tapenade en de Empeltre tapenade met amandelen verkrijgbaar. In de toekomst zal er ook de mogelijkheid zijn om via Sabores de verse olijven van Mas de Catxol in te kopen.

Importeur van olijfolie & wijn