Volg Sabores op Facebook!

Mas de Torubio

Mas de Torubio is een kleine, veel belovende bodega die al zeer mooie wijnen op de markt heeft gebracht, waaronder ook enkele prijswinnaars. De bodega bevindt zich midden in het historische centrum van het dorp Cretas in regio Matarraña. De begane grond van het huis uit de 16e eeuw is gerestaureerd als bodega. De dikke muren zijn ideaal voor een wijnhuis. Dit is de plaats waar de wijn wordt gemaakt, met de verticale pers, de eiken vaten, roestvrijstalentanks, en andere machines die essentieel zijn voor het maken van wijn.

Bij Mas de Torubio worden wijnen met karakter gemaakt.
De wijnstokken zijn geplant op de grond van gelijknamige finca van deze eeuwen oude boerderij. Deze finca is een uitstekende plek voor het verbouwen van druiven. Momenteel zijn 11 van de 25 hectare gewijd aan de wijnbouw, de rest bestaat uit amandel- en olijfbomen. Mas de Torubio ligt op zo’n 580 meter boven de zeespiegel en ongeveer 4 kilometer van het dorp Cretas. Hun wijnstokken staan uitsluitend op deze finca en hiervan worden de druiven geselecteerd op precies het optimale moment van rijping. De variëteiten zijn; Garnacha Peluda (variëteit afkomstig uit deze streek), Garnacha, Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon en hoofdzakelijk de witte druivensoort Garnacha Blanca en een aantal druivenstokken Sauvignon Blanc.

Mas de Torubio produceert wijnen naar de identiteit van de boerderij. Garnacha is de inheemse variëteit en daarom altijd de basis van hun wijn. Deze lokale variëteit levert karakter en authenticiteit maar gaat altijd vergezeld met hun wijnen uit de andere rassen zoals Merlot, Tempranillo of Cabernet Sauvignon, zij geven de wijn structuur en body om de wijn op leeftijd te laten komen onder de beste omstandigheden in Frans – en/of Amerikaans eiken vaten.

Importeur van olijfolie & wijn