Volg Sabores op Facebook!

Mas de Flandí en Fruit&Branca

In het noordoosten van Spanje, ligt in het hoogland de opmerkelijke mooie regio Matarraña. Deze regio biedt unieke omstandigheden om rijke en hoge kwaliteit olijfolie te produceren. Dit is dan ook de plaats waar Mas de Flandí gevestigd is.

Het ecologische olijfolie assortiment van deze leverancier is werkelijk een zintuigelijke ontdekking van aromatische smaken. De combinatie van de oogst vroeg in het seizoen en de lokale rassen Empeltre en Arbequina brengen groene en fruitige aroma’s voort welke ook zeker mede door de combinatie van het mediterrane hoogland worden ontwikkeld. Elk jaar worden geselecteerde olijven gekozen om frisse aroma’s en unieke smaken op het palet te brengen. Deze ecologische olijfolie is dan ook zeer aantrekkelijk voor de kenner die op zoek is naar een volle smaak van een groene extra virgen olijfolie!

Mas de Flandí produceert twee merken: Mas de Flandí, dit betreft olie van olijven die iets later in het seizoen geoogst zijn, waardoor ze iets meer zon hebben gehad. En: Fruit&Branca oliën die zijn gemaakt van olijven die vroeg in het seizoen geoogst worden.

Jaren geleden, in 2005, hebben Eduard en Pilar ervoor gekozen te investeren in een eeuwenoude olijfboomgaard en in het bouwen van een moderne productieruimte. Sinds 2013 is deze nieuwe productieruimte in gebruik en stelt Mas de Flandí nu in staat om olijfolie van uitmuntende kwaliteit te produceren. In april 2015 heeft het merk Fruit&Branca voor het eerst meegedaan aan de jaarlijkse New York International Olive Oil Competition (NYIOOC) waar ze meteen 2 gouden medailles in de wacht hebben gesleept. Dit betekent dat de betreffende oliën tot de beste olijfoliën ter wereld behoren! Dat is nog niet alles, later dat jaar zijn wederom twee oliën van Fruit&Branca door het Duitse gourmet tijdschrift Der Feinschmecker verkozen tot beste olijfolie in de categorie medium fruitige olijfolie.

Naast het feit dat het topproducten zijn, zijn alle producten vanaf de oogst van 2015 ook nog eens ecologisch gecertificeerd. Dit is een zeer belangrijke ontwikkeling voor zowel Mas de Flandí als ook voor Sabores.

Toen ik begin 2014 in Spanje een fles Empeltre-Arbequina olijfolie van Fruit&Branca kocht en de olie thuis in Spanje proefde wist ik het: dit is het product waar Sabores voor staat! Ik ben er dan ook zeer trots op dat Sabores de importeur en distributeur voor Nederlandse en Belgische markt mag zijn!

Importeur van olijfolie & wijn