Volg Sabores op Facebook!

Mas de Caxtol

Boerderij Mas de Catxol is gelegen aan de oevers van de rivier Tastavins in de regio Matarraña. Hier wordt door Javier en zijn vrouw Ana met veel liefde en respect voor de natuur het eeuwen oude olijven ras Empeltre gecultiveerd en wel op volledig ecologische wijze. De olie wordt nog op traditionele wijze gemaakt. Kort na de oogst wordt van de met de hand geoogste olijven een pasta gemaakt. Dit gebeurt nog in de traditionele molen van natuursteen. In de hydraulische pers komt de heerlijke olijfolie tot stand. Deze olie wordt daarna gedecanteerd en niet gefilterd. Hierdoor is deze troebel en puur. De olie van Mas de Catxol is kort samengevat; een heerlijke en unieke hoogwaardige extra virgen met vele gezonde eigenschappen, welke bovendien ecologisch, kleinschalig en nog op traditionele wijze wordt geproduceerd.

Naast olijfbomen heeft Mas de Catxol onder andere ook amandelen en hazelnoten welke bijvoorbeeld verwerkt worden in tapenades, of verwerkt worden tot almendra garrapiñada (gesuikerde amandel), geroosterd worden of gewoon volledig puur gelaten worden om zo direct bij Sabores terecht komen.

Importeur van olijfolie & wijn