Volg Sabores op Facebook!

Bodegas Crial Lledó

Dit familiebedrijf is al vroeg in de XX eeuw begonnen met wijn maken. Na het overwinnen van de phylloxera crisis heeft de bodega in de landelijke vallei van de gemeente Lledó nieuwe wijngaarden aangeplant. Met enorm hard werken met onbeperkte werktijden werden de wijnen verhandeld in steden van Matarraña maar ook in zuidelijke steden van Catalonië, bijvoorbeeld in de stad Tortosa.

In de loop der tijd is er veel veranderd. Na bijna een eeuw van wijn maken kwamen daar de nieuwe telgen van de familie. Met opleiding tot oenoloog en vinoloog hadden zoon Carlos en dochter Rachel de wens om het familiebedrijf een ongekende impuls te geven, dat is gelukt. Sinds 1993 draagt het familiebedrijf de naam Bodegas Crial Lledo en heeft het met zijn wijnen meerdere onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. De wijngaarden van deze bogega liggen rondom de dorpen Lledó, Cretas en Arens de Lledó, op een hoogte van 300 tot 400 meter. Hier zijn zomerse temperaturen van +35 en winterse temperaturen van -12 heel gewoon. Intussen heeft de bodega meer dan 35.000 druivenstokken staan, van onder andere de variëteiten: Garnacha, Garnacha Blanca, Macabeo, Muscat, Syrah, Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Daarnaast is de variëteit Graciano aangeplant als experiment.

De toekomstvisie van de bodega is alle inspanningen en illusies te verdubbelen. Dat heeft al geresulteerd in het vergroten van de opslagruimte voor het eindproduct en ook de vrolijk gekleurde openbare ruimte voor proeverijen en verkoop is al gerealiseerd. Hier bent u op gezette tijden welkom voor een proeverij. Op de middellange termijn heeft Bodegas Crial het plan om het wijntoerisme initiatief te bevorderen en de regio en provincie te promoten. Sabores is hier alvast met alle plezier mee begonnen….

Importeur van olijfolie & wijn